COACHING VOOR 'SPECIALS'

COACHING 4 SPECIALS

autisme, (mentale) beperking, blind   -  alle leeftijden

Omschrijving


FreeSky  heeft de ambitie zoveel mogelijk mensen te laten genieten van vliegvakanties.

Voor kandidaat-cursisten met autisme of met een mentale beperking alsook voor blinde cursisten hebben we een volledige coaching uitgewerkt.


Coachings 4 Specials zijn per definitie individuele begeleidingen met veel praktijk, 'doen' en positieve prikkels.Autisme

Mentale beperking


Ongeacht de leeftijd van de kandidaat-cursist, respecteren we de interesses en gevoeligheden van onze deelnemers.

Sommigen geven de voorkeur aan helemaal alleen de sessie(s) te volgen; anderen verkiezen dan weer voor vertrouwde gezichten in hun bijzijn. Begeleiding door ouders, broer, zus, partner, vriend(in) is zeker mogelijk.


We maken uitgebreid kennis en babbelen over wat onze cursist nu precies onrustig maakt. 

We leren heel stapsgewijs hoe een vliegtuig werkt (we knutselen er zelf eentje in elkaar)  en welke prikkels je aan boord krijgt. En hoe ga je om met die onprettige angstgevoelens.


Dan is het tijd voor praktijk: we wandelen door de luchthaven alsof we passagiers zijn en krijgen overal een woordje uitleg. We gaan zelf een geparkeerd vliegtuig bezoeken en maken de voorbereiding van de volgende vlucht mee. We maken het vertrek mee vanop de eerste rij!


Een onvergetelijke ervaring die de luchthaven, het vliegtuig en vliegen minder veraf en onbekend maakt, prikkels herkenbaar maakt en technieken aanleert om angst te voorkomen.

Als vervolg kan in een volgende sessie eventueel een individueel begeleide vlucht ingepland worden.


FreeSky heeft een engagement met Resett vzw (www.resett.be) om kandidaat-groepsreizigers met autisme voor vertrek te coachen bij de aanpak van hun vliegangst.Blind


Na een vraag van een blinde Radio 2-luisteraar met vliegangst, heeft FreeSky een aangepaste coaching uitgewerkt.

In functie van de leefwereld van de kandidaat-cursist (heeft die ooit kunnen zien of niet), gaan we heel ervaringsgericht aan de slag.

We werken in en nabij het vliegtuig en leggen de focus op geluiden en bewegingen, eigen aan een vlucht.


Indien gewenst, gaan we samen aan boord voor een effectieve vliegervaring.


Ik schrijf me in !

Ik wil meer info over COACHING 4 SPECIALS